Никога не е лош момент да се сдобием с нова музика от R&B таланта John Legend. Многократният носител на наградата GRAMMY издаде своя двоен осми студиен албум, озаглавен LEGEND. Продуциран от самия певец и известния изпълнител и автор на песни Ryan Tedder от One Republic (Beyoncé, Adele и др.), този проект е енергична музикална колекция, пропита с неподправена чувственост, черпeйки вдъхновение от болката, радостта и хармонията. LEGEND отбелязва първия път, в който John официално приема дълбокото значение на името си през цялата си знаменита кариера.
Слушайте  ТУК.

"До този момент никога не съм използвал аспект от името си като заглавие на албум", обяснява Legend. "Трябваше да заслужа това, да го оправдая с музиката си. Заявявам, че се горд и уверен в това, което съм и работата си като творец. Написахме повече от 80 песни като ги разделихме в "Акт 1 - Събота вечер", който е секси и "Акт 2 - Неделя сутрин"- по-духовен. Досега не бях разполагал с толкова много материал. Вложих много време, любов и мисъл в последователността."

В 24 песни - по една за всеки час от денонощието - Legend включва издадените по-рано сингли "Honey" с Long, "Dope" с рапъра JID и "All She Wanna Do" със Saweetie. Това е продължение на албума Bigger Love от 2020 г., който достигна 19-о място в класацията Billboard 200.

Американският музикант е абсолютна легенда, след като стана най-младият и първият чернокож мъж, от носителите на EGOT (Emmy, Grammy, Oscar и Tony награда) през 2018 г., когато грабна Emmy за работата си по Jesus Christ Superstar Live на NBC. Той ще подкрепи новото LP с втория етап от резиденцията си в Лас Вегас - Love in Las Vegas, в The Zappos Theater в Planet Hollywood, с концерти от 14 до 29 октомври.

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ JOHN LEGEND
TIKTOK | INSTAGRAM | TWITTER | FACEBOOK | YOUTUBE

ПОСЛЕДВАЙТЕ ANIMATO MUSIC
WEBSITE | FACEBOOK | INSTAGRAM | TIKTOK