Sting се завръща с нов солов албум озаглавен The Bridge и първи сингъл към него „If It’s Love“. По думите на изпълнителя, проектът ще представялва ретроспекция, която показва различните нива и жанри, през които минава през цялостната си творческа кариера. The Bridge изглежда като колекция от най-големите му хитове, но всички песни в него са изцяло нови. Запис, който е едновременно модерен и оптимистичен, но и дълбоко вкоренен в музикалните страсти на Sting.
“Тези песни са между две измерения, между едно състояние на духа и друго, между живота и смъртта, между човешките връзки. Между пандемии и ери – политически, социални и психологически, всички сме по средата между нещо и имаме нужда от „мост“, който да ни свърже.“
Албумът е записан в студиото на Sting през последната година с помощта на доверени музиканти и приятели, с които е колаборирал и преди - Dominic Miller, Branford Marsalis, Melissa Musique, Gene Noble, Josh Freese, Manu Katché, Jo Lawry, Fred Renaudin, Peter Tickell, Julian Sutton, Laila Biali, Gavin Brown, Shaggy, Donal Hodgson, Tony Lake и Martin Kierszenbaum. Цялостната им работа и творческа свързаност се усеща перфектно още във водещия сингъл от албума „If It’s Love”.