YouTube, Island Records, Interscope, Ume и UMC представят U2: The Virtual Road – серия от 4 концерта, които ще бъдат излъчени за 1-ви път ексклузивно в YouTube канала на U2 и ще бъдат достъпни за стрийминг в следващите 48 часа.

U2: The Virtual Road е и 1-ят път, в който 3 от концертите– Slane, Red Rocks and Mexico – ще бъдат налични в дигитален формат.

Първият концерт ще бъде излъчен на 17ти март 2021 (St. Patrick’s Day). U2 Go Home: Live From Slane Castle отбелязва завръщането на бандата към легендарния й ирландски концерт от 1ви септември 2001. В ексклузивно YouTube събитие, Dermot Kennedy ще открие шоуто със солово изпълнение, записано миналата седмица в близост до Лос Анджелис.

На 25ти март феновете ще могат да се насладят на U2: Live At Red Rocks – концерт, записан на 5ти юни 1983 в Red Rocks Amphitheatre в Колорадо, САЩ по време на турнето на бандата War Tour. Шоуто дефинира музикалната кариера на U2, а пропитото с дъжд изпълнение на бандата на тази емблематична концертна локация утвърджава U2 като една от най-великите свирещи на живо групи в света. Още една номинирана за ГРАМИ банда от Дъблин, Fontaines D.C., ще открие концерта с изпълнение, записано в родния й град миналата година.

Турнето PopMart Tour “взривява” Мексико през декември 1997 със запомнящо се шоу на стадиона Foro Sol Stadium. На 1ви април феновете ще могат да видят Carla Morrison в подгряващо изпълнение за U2, само в YouTube, преди много специалния, единствен по рода си концерт Popmart: Live From Mexico City.

През декември 2015, U2 се завръщат в Париж, по-малко от месец след терористичната атака в града от 13ти ноември, за да представят 2-та си отложени заради неприятните събития концерти. iNNOCENCE + eXPERIENCE: Live in Paris бележи последния концерт от турне на U2, незабравима вечер с емоциално изпълнение на класиката на Patti Smith - ‘People Have The Power’. На 10ти април YouTube ще излъчи концерта за 1-ви път с подгряващо изпълнение на френската банда Feu! Chatterton.

"Помним всеки наш концерт, но тези 4 определено са най-запомнящите се… Вълнуващо е, че отново ще сме на път… Ще се докоснем до магията на виртуалното турне… И сме особено развълнувани, че с нас ще бъдат такива брилянтни музиканти като Dermot Kennedy, Fontaines D.C., Carla Morrison и Feu! Chatterton.” – Bono, The Edge, Adam and Larry

Търси всички албуми на U2 в онлайн магазина MusicMall.bg.

www.U2.com