Малко повече от година след издаването на супер хита “Blinding Lights”, песента оглави класацията за най-излъчвани чуждестранни песни в българския ефир.

В Топ 10 на класацията се нареждат и Topic х A7S с хит сингъла „Breaking Me“, Saint Jhn с “Roses” в ремикс версия на популярния DJ Imanbek и руската поп дива Zivert с песента “Beverly Hills”.

“Blinding Lights” е част от последния #1 албум на The Weeknd – “After Hours”, който излезе на 27-ми март, 2020. У нас албумът е наличен на CD и винил в онлайн магазина MusicMall.bg от Анимато Мюзик/Universal Music Group ТУК.

Сингълът “Blinding Lights” получи платинен сертификат още в първите си 4 месеца, счупи рекорда за най-много седмици в Top 5 (33) и Top 10 (41) на Billboard Hot 100 и прекара изумителните 52 седмици в Hot 100 класацията, за което получи отличието “Top Hot 100 песен на 2020”. Парчето е и най-стриймваната песен на годината в световен мащаб в Spotify за 2020 и все още е #1 в Top 40 radio. И още, “Blinding Lights” е #1 Billboard R&B/Hip-Hop песен на 2020, #1 Billboard Hot R&B песен на 2020 и прекара най-много седмици на върха на класацията (34),  също така е и #1 Billboard R&B/Hip-Hop песен с най-много продажби за 2020 и #1 Billboard R&B песен с най-много стрийма през 2020.

“Blinding Lights” доминираше световния радио и ТВ ефир през 2020 и натрупа редица постижения и отличия. У нас песента се задържа 26 последователни седмици в Top 10 на националната ни класация, 11 от които под #1.

За да отпразнува първата годишнина от издаването на “Blinding Lights” световната звезда The Weeknd и фламенко-поп дивата Rosalía се събират за изненадваща и оригинална ремикс версия на парчето.

На 7-ми февруари The Weeknd ще представи специална шоу програма на сцената на Pepsi Super Bowl LV Halftime Show. В чест на събитието изпълнителят обяви издаването на албум с най-доброто от изключителната си музикална кариера.

Албумът “The Highlights” ще излезе на 5-ти февруари. Днес стартират предварителни поръчки на изданието в онлайн магазина MusicMall.bg от Анимато Мюзик/Universal Music Group.

The Highlights tracklisting:

1.         Save Your Tears
2.         Blinding Lights
3.         In Your Eyes
4.         Can’t Feel My Face
5.         I Feel It Coming (With Daft Punk)
6.         Starboy (With Daft Punk)
7.         Pray For Me (With Kendrick Lamar)
8.         Heartless
9.         Often
10.       The Hills
11.       Call Out My Name
12.       Die For You
13.       Earned It (Fifty Shades of Grey)
14.       Love Me Harder (With Ariana Grande)
15.       Acquainted
16.       Wicked Games
17.       The Morning
18.       After Hours