Taylor Swift представя 2-ри изненадващ албум за 2020 – “evermore”. Изпълнителката го нарича “сестра” на номинирания за ГРАМИ #1 албум “folklore”, който излезе през август.

Стандартната версия на албума съдържа 15 песни, а делукс изданието – 17. Звездни гости в него са Bon Iver, The National и Haim.

Пилотният сингъл от “evermore” е песента “willow”, придружена от приказно музикално видео, което за 4 часа е гледано близо 2 млн. пъти.
Новият албум е записан тайно по време на първата изолация заради пандемията от COVID-19 успоредно със звукозаписните сесии на “folklore”.

Taylor Swift споделя: “Да си кажем честно, не можехме да спрем да пишем песни. За да съм малко по-поетична, чувството е като да си на края на фолклорна гора, изправен пред избора: да се обърнеш и да се върнеш назад, или да продължиш напред през гората на тази музика. Избрахме да навлезем още по-дълбоко в нея. Не съм го правила никога преди. В миналото винаги третирах албумите като еднократен проект и веднага след премиерата на даден албум започвах да планирам следващия. Нещата се промениха с “folklore”. Докато го правехме усещах, че повече се връщам, отколкото да тръгвам. Обикнах бягството от реалността, което дойде с въображаемите/ невъображаеми приказки. Обикнах начина, по който приветствахте мечтите и трагедиите и епичните истории за любовта, загубени и намерени във вашия живот. И продължих да пиша за тях.”

Bon Iver отново гостува в една от песните, друга е с участието на бандата The National, а трета - с поп-рок триото Haim.

Taylor Swift е режисьор на видеото към песента “willow”, с което продължава поредицата от самостоятелно режисирани видеоклипове след Lover, The Man и Cardigan.

Tracklist:

01. willow
02. champagne problems
03. gold rush
04. ‘tis the damn season
05. tolerate it
06. no body, no crime (feat. Haim)
07. happiness
08. dorothea
09. coney island (feat. The National)
10. ivy
11. cowboy like me
12. long story short
13. marjorie
14. closure
15. evermore (feat. Bon Iver)

**bonus tracks

01. right where you left me
02. it’s time to go