След дълго очакване петкратната носителка на ГРАМИ® Billie Eilish разкри музикалното видео към песента ‘No Time To Die,’ която е водещата тема към 25тия филм за James Bond – “Смъртта може да почака”.
Филмът тръгва в кината у нас на 20-ти ноември 2020 г. Седмица по-рано, на 13-ти ноември, излиза саундтракът “No Time To Die” с музика на легендарния композитор Hans Zimmer.

Видеото е дело на дългогодишния режисьор на лентите към музикални теми от филми за за James Bond - Daniel Kleinman, а в стилната визуализация се преплитат кадри на Billie Eilish със сцени от дългоочаквания филм.

 Песента излиза от Darkroom/Interscope Records с музикална продукция от брата на изпълнителката FINNEAS и Stephen Lipson, и разтърсващи оркестрални аранжименти от легендарния композитор Hans Zimmer и Matt Dunkley, с китарата на Johnny Marr. 18-годишната Eilish официално е най-младият артист в историята на James Bond, който създава и записва песен за филма.

Продуцентите на филма Michael G. Wilson и Barbara Broccoli разказват: “Hans и екипът му сътвориха необикновена и емоционална музика за “Смъртта може да почака”. За нас бе привилегия да работим с такъв легендарен композитор за един от най-добрите саундтраци на Бонд. Billie и FINNEAS създадоха мощна и докосваща заглавна песен към 25тия филм.”

За музиката Zimmer работи заедно с Johnny Marr, който изпълнява и китарните линии в някои от мелодиите в саундтрака. Албумът включва и произведения на композитора и продуцент на филмова музика Steve Mazzaro. Johnny Marr, който след основаването на The Smiths се наслаждава на блестяща световна кариера като студиен музикант и солов артист, дълги години работи в успешно партньорство с Zimmer. Mazzaro влиза в екип с Zimmer и за саундтрака към хитовия игрален филм на Дисни от 2019, “Цар Лъв”, и наскоро създаде музиката към The Rhythm Section с Blake Lively и Jude Law.

Режисьорът на “Смъртта може да почака”, Cary Joji Fukunaga, споделя: “Много съм развълнуван, че именно Hans създаде саундтрака. Музиката на Бонд винаги е била емблематична за филмите и станах свидител на това, как Hans добави част от своята гениалнот към наследството на Бонд.”

Звукозаписната компания Decca ще издаде и колекцията Bond 25 в чест на премиерата на 25тия филм. Албумът ще включва нови аранжименти на 25 от най-легендарните теми на Бонд с близо 60-годишна история, сред които From Russia With Love, Diamonds Are Forever, Live And Let Die, GoldenEye и Die Another Day във версия, записана от Royal Philharmonic Orchestra в Abbey Road Studios.

“Смъртта може да почака” е продукция на EON Productions, Metro Goldwyn Mayer Studios (MGM) и Universal Pictures International, а у нас филмът се разпространява от Форум Филм България. Режисьор на лентата е Cary Joji Fukunaga, а в главната роля отново ще гледаме супер звездата Daniel Craig в 5-тото му преобразяване в Джеймс Бонд. Craig си партнира с Ralph Fiennes, Naomie Harris, Ben Whishaw, Rory Kinnear, Jeffrey Wright, Léa Seydoux и Christoph Waltz.