Денят е 23-ти ноември 2018 г., а събитието е премиерата на новия албум на италианското музикално величие Ерос Рамацоти - VITA CE N’È – 14 нови песни на италиански и испански език.

Албумът излиза у нас от Анимато Мюзик/Universal Music Group и е наличен в дигиталните платформи и на физически носител в MusicMall.bg тук: https://bit.ly/2qZJh3C.
Новият си албум Ерос посвещава на близък свой приятел, артист, с който изпълнителят е споделил много лични моменти и емоции -  Pino Daniele.
VITA CE N’È, петият студиен албум на Ерос, създава положителни емоции и доказва, че любовта е в центъра на оптимизма. Албумът е с много интересни колаборации със световни суперзвезди.
Първата от тях е носител на ГРАМИ за 2017 г. в категорията “Най-добър нов артист” - Alessia Cara, с която Ерос си партнира в песента Vale per sempre – обяснение в любов, която не се страхува от времето. "Това е сбъдната мечта", споделя Cara. "Толкова съм щастлива, че имам възможност да пея в дует с Ерос!". Комбинацията от неповторимия глас на Ерос и кадифените вокали на Alessia Cara е просто перфектна.
В песента Per il resto tutto bene Рамацоти си партнира с германската музикална и ТВ звезда Helene Fischer, чиито албум Farbenspiel е най-продаваното заглавие на всички времена в Германия.
И накрая, дует с Luis Fonsi – изпълнителят, който с песента Despacito счупи световни рекорди и се превърна в най-гледания артист в историята на YouTube. Per le strade una canzone е трибют към музиката, към споделянето, към перфектното изразяване, към удоволствието, което двамата артисти намират в позитивния латино вайб. Съвместната песен на Ерос и Luis Fonsi се ражда в Маями, където двамата изграждат стабилно приятелство: "Per le strade una canzone е песен, която те кара да се чувстваш добре, създава ти добро настроение. Тя разказва за музиката и е празник за любовта и приятното време, прекарано с други хора. Това е и нашето послание – идеята за споделянто на хубавите емоции от музиката“, разказва Fonsi. “Щастлив съм, че имах възможност да работя с изключителния и невероятен Ерос Рамацоти. Обичам го и сътрудничеството с него беше невероятно удоволствие.”
Пилотният сингъл от албума е едноименната песен “Vita Ce N'è”, която дебютира през октомври. Видеото към нея е гледано близо 2,5 млн. пъти в YouTube.

Гледай тук:

VITA CE N’È е първият албум на Ерос, продуциран изцяло от него с участието на Antonio Filippelli и Celso Valli, а записите са направени в Isola Studio.

"Нарича се VITA CE N’È . Това е албум за любовта", споделя Ерос. "За мен той представя новото начало, предизвикателство пред мен и с времето. Това е слоган, желание, начин да кажеш “продължавам”, защото “ще тръгнем отново заедно и няма само една посока”.
 

Eros Ramazzotti ‎– Vita Ce N'è - Tracklist:

Per Il Resto Tutto Bene
Vita Ce N'è
Vale Per Sempre Featuring – Alessia Cara
Siamo
In Primo Piano
Ti Dichiaro Amore
Per Le Strade Una Canzone Featuring – Luis Fonsi
Una Vita Nuova
Ho Bisogno Di Te
Due Volontà
Nati Per Amare
Dall'Altra Parte Dell'Infinito
Buonamore
Aventi Così
Per Il Resto Tutto Bene Featuring – Helene Fischer
Siamo (Acoustic Version)
Avanti Così (Acoustic Version)