Мултиплатинената банда, носител на ГРАМИ – Imagine Dragons -  представи своя четвърти студиен албум – “Origins” (Анимато Мюзик/Universal Music Group).
Албумът е наличен за стрийминг и сваляне в дигиталните платформи и на физически носител в онлайн магазин MusicMall.bg: https://bit.ly/2yZXmm4.
Пилотен проект от албума е #1 сингълът “Natural”,  последван от парчето “Zero”, включено в саундтрака към новия филм на Дисни – “Ралф разбива интернет“.

Гледай видеото към “Natural” (над 101 млн. гледания в YouTube) тук: https://bit.ly/2wdCXst
Гледай видеото към “Zero” (близо 15 млн. гледания в YouTube) тук: https://bit.ly/2OGRFUi

Origins е продължението на албума от 2017 г. “Evolve” и хвърля нов поглед върху музиката на Imagine Dragons.
“Търсим нова основа и звучене, но с идеята да не се отдалечаваме от корените си и това, което ни изгради като музиканти“, споделя вокалистът Dan Reynolds, в компанията на своите колеги - китариста Wayne Sermon, басиста Ben McKee и барабаниста Daniel Platzman. “Когато творим, творим без бариери, без правила. Вълнуващо е да създаваме музика, различна и нова за нас.”

Imagine Dragons обединяват сили с продуцента Joel Little (Lorde, Khalid), Mattman & Robin (Selena Gomez, Carly Rae Jepsen) и John Hill (Florence + the Machine) за извайването на калейдоскопския и кинетично зареден звук на новия албум Origins. Заедно с арт изразения рок, хип-хоп и поп характер на бандата, албумът е обогатен с иновативни текстури, които обаче не се отдалечават от същината на Imagine Dragons: текстове, които говорят за понякога болезнено самоосъзнаване и едновременно с това мотивиращи и вдъхновяващи.

Origins излиза 16 месеца след последния албум на бандата “Evolve”, който е сертифициран два пъти с платинен статус в годината на издаването си - 2017 г. Evolve е номиниран за ГРАМИ в категорията “Най-добър поп вокален албум” и излъчва три алтернативни радио хита: “Believer”, “Thunder” и “Whatever It Takes”. Imagine Dragons са дветият най-стриймван артист в Spotify в световен мащаб с над 40 млн. слушатели месечно.
 

Фотокредит: Анимато Мюзик/Universal Music Group
 

Imagine Dragons – “Origins” – Съдържание:

1. "Natural"
2. "Boomerang"
3. "Machine"
4. "Cool Out"
5. "Bad Liar"
6. "West Coast"
7. "Zero" (from Ralph Breaks the Internet)
8. "Bullet in a Gun"
9. "Digital"
10. "Only"
11. "Stuck"
12. "Love"