В чест на Freddie Mercury и легендарната музика на Queen и в очакване на предстоящия биографичен филм за групата – “Бохемска рапсодия”, певецът и автор на песни Shawn Mendes представи акустична интерпретация на емблематичния за групата #1 хит от 1981 г. – “Under Pressure”. Сингълът е наличен за стрийминг и сваляне ТУК.

Песента, продуцирана от Teddy Geiger, в която звучат и негови вокали, е първият кавър от поредица от 3 кавър версии на популярни артисти в подкрепа на филма “Бохемска рапсодия”. Емоционалното изпълнение на Mendes и Geiger отдава почит не само на Queen, но и на благотворителната инициатива на групата в памет на Freddie – The Mercury Phoenix Trust (MPT).  Mendes, заедно с Universal Music Group (UMG) и Queen, ще дарят приходите от песента за каузите на MPT.

"За мен е чест да подкрепя легенди като Freddie и Queen с кавър версия на една от любимите ми песни – “Under Pressure”. Беше толкова вълнуващо да мина през всичко това с един от най-добрите си партньори и истински приятел‚ Teddy Geiger, за кауза, която е толкова близо до сърцата ни", споделя Shawn Mendes.

Shawn е много талантлив изпълнител. Той и Teddy направиха зашеметяваща версия на класиката на Queen и David Bowie. Всички ние, част от The Mercury Phoenix Trust, сме безкрайно признателни на Shawn и UMG за подкрепата в тази хуманна кауза”, споделя мениджърът на Queen - Jim Beach.

Universal Music е домът на едни от най-великите артисти в историята на световната музика и беше невероятно да работим с някои от най-ярките ни млади звезди, за да почетем една от най-легендарните групи. За мен е чест, че имах възможност да работя за проект в подкрепа на MPT и кауза, която силно ме вълнува”, споделя Dave Rocco, EVP Creative (UMG).

The MPT е организация, основана през 1992 от членовете на Queen - Brian May и Roger Taylor и мениджъра на групата - Jim Beach, в подкрепа на световната борба със СПИН. Повече информация на: http://www.mercuryphoenixtrust.com

Филмът “Бохемска рапсодия” тръгва в кината на 2-ри ноември. Саундтракът към него излиза на 19-ти октомври от Анимато Мюзик/Universal Music Group.
Албумът е наличен за предварителни поръчки в онлайн магазин MusicMall.bg: https://bit.ly/2x9dZKr.