Мултиплатиненият певец и автор на песни James Bay се завръща с дългоочакван втори албум, озаглавен "Electric Light". Албумът излиза във формати стандартно CD, делукс CD и винил и съдържа 14 нови песни. Изданието е налично за поръчки на физически носител в онлайн магазин MusicMall.bg: https://bit.ly/2Gw85Wm.

С "Electric Light" James Bay прави стъпка към по-позитивно звучене в песните си. Пилотният сингъл от албума е "Wild Love". В първия месец след премиерата си парчето е стриймвано над 6 млн. пъти в дигиталните платформи, а към днешна дата видеото към него е гледано близо 7 млн. пъти в YouTube. Вторият официално издаден сингъл е "Pink Lemonade", който се радва на не по-малък успех. Видеото към него е гледано близо 6 млн. пъти в YouTube, а за James Bay снимачният процес към него е едно от най-запомнящите се преживявания в музикалната му кариера.

С "Electric Light" изпълнителят се стреми да счупи собствените си музикални бариери. "Ако трабва да опиша първия си албум визуално, най-вероятно бих го сравнил с пламък. A новият албум е истинска звукова и артистична еволюция за мен", споделя Bay.
  


Фотокредит: Анимато Мюзик/Universal Music Group

James Bay - Electric Light - Съдържание:

1. Intro
2. Wasted On Each Other
3. Pink Lemonade
4. Wild Love
5. Us
6. In My Head
7. Interlude
8. Just For Tonight
9. Wanderlust
10. I Found You
11. Sugar Drunk High
12. Stand Up
13. Fade Out
14. Slide