Днес на музикалния пазар излиза колекция с рядко излъчвани радио записи от BBC на легендарната банда The Rolling Stones, озаглавен ‘The Rolling Stones - On Air’. Форматите са стандартно CD, двойно делукс CD и двоен винил. Колекцията е налична за поръчки в дигиталните платформи и на физически носител в онлайн магазин MusicMall.bg.
В списъка с песни са включени записи, излъчени в различни предавания на радио BBC във Великобритания, сред които Saturday Club, Top Gear, Rhythm and Blues и The Joe Loss Pop Show в периода 1963 - 1965 г.
През 60-те години бандата редовно присъства в ефира на радиото и представя много парчета, които никога не са издавани официално или включвани в албум.
Стандартната версия на ‘The Rolling Stones - On Air’ включва 18 песни, а делукс изданието е с 14 бонус трака. В списъка фигурира и дебютният сингъл на The Rolling Stones - ‘Come On’, както и песните ‘Fannie Mae’ (оригиналният запис е от 1959 г. в изпълнение на блус певеца Buster Brown), ‘Hi Heel Sneakers’ на Tommy Tucker и ‘Cops And Robbers’ на Bo Diddley.
Музикалното приключение продължава с неверояните парчета ‘(I Can’t Get No) Satisfaction’, ‘The Last Time’ и ‘The Spider And The Fly’, чието звучене напомня по-скоро на концертно изпълнение, отколкото на студиен запис. 
За да се запази оригиналното звучене на записите, е осигурен достъп до оригиналните инструментали и отделните писти с гласове, които са ремастерирани по нови методи в Abbey Road Studio в Лондон.
Разнообразието от предавания, в които са направени записите на парчетата е доказателство за силната връзка на The Rolling Stones с BBC още от самото начало на музикалната кариера на бандата.
‘The Rolling Stones - On Air’ е поглед назад във времето, когато The Rolling Stones се формира като банда - няколко години преди признанието ‘Най-великата рок енд рол банда в световен мащаб’. По това време музикантите свирят музиката, която толкова много обичат - блус, R&B, соул и дори стари кънтри парчета.

The Rolling Stones ON AIR 1963-65 - Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Brian Jones, Bill Wyman

Фотокредит: Анимато Мюзик/Universal Music Group

The Rolling Stones - 'The Rolling Stones - On Air' - Съдържание:

1.       Come On
2.       (I Can’t Get No) Satisfaction
3.       Roll Over Beethoven
4.       The Spider And The Fly
5.       Cops And Robbers
6.       It’s All Over Now
7.       Route 66
8.       Memphis, Tennessee
9.       Down The Road Apiece
10.   The Last Time
11.   Cry To Me
12.   Mercy, Mercy
13.   Oh! Baby (We Got A Good Thing Goin’)
14.   Around And Around
15.   Hi Heel Sneakers
16.   Fannie Mae
17.   You Better Move On
18.   Mona

The Rolling Stones - 'The Rolling Stones - On Air'- Deluxe - Съдържание:

19.   I Wanna Be Your Man
20.   Carol
21.   I’m moving On
22.   If You Need Me
23.   Walking The Dog
24.   Confessin’ The Blues
25.   Everybody Needs Somebody To Love
26.   Little By Little
27.   Ain’t That Loving You Baby
28.   Beautiful Delilah
29.   Crackin’ Up
30.   I Can’t Be Satisfied
31.   I Just Want to Make Love To You
32.   2120 South Michigan Avenue

www.rollingstones.com
http://www.facebook.com/therollingstones
www.twitter.com/rollingstones
www.instagram.com/therollingstones
www.youtube.com/therollingstones